Τεχνική ΥποστήριξηΦωτογραφίες & Έργα
Econorm.gr Main Page Energy Windows
 
Energy Saving

ECONORM ENERGY WINDOWS.. WE KEEP THE WARMTH INSIDE

Εξοικονόμηση ενέργειας

Το 2020 βάση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας οι εκπομπές ρύπων CO2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πρέπει να μειωθούν κατά 21% με την συμβολή κυρίως της βιομηχανίας αλλά και της κατανάλωσης ενέργειας στα νοικοκυριά. Αν στην Ελλάδα (όπως έχουμε συνηθίσει) θα συμβεί αργότερα δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύσει η υπάρχουσα Ευρωπαική νομοθεσία. Πρότυπο για άλλη μια φορά στην μείωση ρύπων είναι η Γερμανία και συγκεκριμένα η πόλη Heidelberg η οποία ίδη έχει ξεπεράσει τον παραπάνω στόχο (μείωση ρύπων την τελευταία δεκαετία 40%!!) και ακολουθούν πόλεις όπως, Αμβούργο, Βουδαπέστη, Λισαβόνα, Μαδρίτη, Ρίγα και Ζάγκρεμπ.

Θωρακίζοντας λοιπόν το σπίτι μας με συνθετικά ενεργειακά κουφώματα  επιτυγχάνουμε δραστική μείωση κατανάλωσης της ενέργειας έως και 40% άρα και αντίστοιχη μείωση εκπομπών ρύπων.

Για τους παραπάνω λόγους και παρακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής με γνώμονα την ποιότητα και την μείωση κατανάλωσης ενέργειας  προσπαθήσαμε και πετύχαμε να επιλέξουμε μια σειρά Γερμανικών Συνθετικών κουφωμάτων, ενεργειακών κρυστάλλων και μηχανισμών που αυξάνουν εκπληκτικά την ενεργειακή θωράκιση των νέων και παλιών κτιρίων.

Τα κουφώματα της εταιρίας μας κατατάσσονται στον υψηλότερο* συντελεστή θερμομόνωσης βάση του νέου κανονισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων  http://www.kenak.gr/

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ: https://exoikonomisi.ypen.gr/

Prestige Line Plus  (U=1,2 W/m2K)  σε συνδυασμό με διπλά ενεργειακά κρύσταλλα

* Σημείωση: Η σειρά  Alphaline Eco Plus ( U=0,92 W/m2K) σε συνδυασμό με τριπλά ενεργειακά κρύσταλλα ξεπερνά τον υψηλότερο συντελεστή Α 

 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κοιτάζοντας ένα κούφωμα (παράθυρο - μπαλκονόπορτα - ειδική κατασκευή) θα διαπιστώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από την επιφάνεια του υαλοπίνακα + - (80%)

Άρα δεν είναι πολυτέλεια η επιλογή ενεργειακών κρυστάλλων στα κουφώματα αλλά επιτακτική ανάγκη.  

Τα συγκεκριμένα ενεργειακά κρύσταλλα επιτρέπουν στο φώς να διαπερνά ένα κούφωμα και ταυτόχρονα διαχέουν και αντανακλούν ένα σημαντικό μέρος της ηλιακής θερμότητας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό?

Στους συγκεκριμένους υαλοπίνακες υπάρχουν στρώσεις από ειδικά υλικά που απωθούν την ηλιακή θερμότητα που σημαίνει ότι παρέχουν τέλεια μόνωση.

 

         Πλεονεκτήματα

 

  • Εξοικονόμηση ενέργειας, αποφυγή των διαρροών θερμότητας το χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι, κατανάλωση λιγότερης ενέργειας.
  • Μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, περιορίζουμε τα έξοδα για πετρέλαιο, ηλεκτρικό, ή άλλα καύσιμα, άρα η απόσβεση είναι δεδομένη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Επιτυγχάνουμε καλύτερες εσωκλιματικές συνθήκες, λιγότερα ρεύματα κοντά στο παράθυρο, ομοιογενή θερμοκρασία στο χώρο και μείωση των εξωτερικών θορύβων.
  • Μείωση των εκπομπών CO², περιορίζουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
  • Αποφυγή συμπυκνώσεων (υγροποίηση) στα κρύσταλλα, βελτιώνοντας την ορατότητα και την ποιότητα των παραθύρων.
  •  Το PVC είναι και σε ένα ακόμη σημείο πρωτοπόρο, διότι από την ανακύκλωση των PVC προφίλ των κουφωμάτων μπορούν να παραχθούν ίδιας ποιότητας προϊόντα σε άλλη μορφή. Έτσι πετυχαίνουμε βελτιστοποίηση του ανακυκλούμενου υλικού.

 

 
© econorm.gr 2011-2012
Τηλέφωνο : +30.28420.24122 | Fax: +30.28420.25525
email : info@econorm.gr